Naturens Spisekammer
Beskrivelse
Forløbet er delvist selvkørende af klassens lærere, dog med naturvejledning de første 45 min. for at anvise anvendelige planter til maden.
Alle retter laves over bål. Lærer medbringer madvarer, alt andet lånes på Naturcenter.
Der er forslag til retter og ingredienser i naturcenterets kogebog: Naturcenterets Kogebog
Forslag til program v. start kl. 9:
9 -9.15 ankomst og indkvartering v bålplads
9.15 – 10: Sanketur efter vilde planter i nærområdet (naturvejleder er booket som guide)
10-13: Via den udleverede klassekasse med køkkengrej og gryder/pander laver klassen selv mad over bål ved et af bålstederne på Naturcenteret. Læreren er instruktør. Brænde og praktisk udstyr anvises af naturvejlederen.
Aktiviteter
Vi starter med en sanketur med en naturvejleder.
Der laves med over bål, på egen hånd.
Maden nydes i de naturskønne omgivelser.
Opvasken klares i Naturcenterets udenkøkken
Forberedelse
Efterbehandling
Arbejd vider med:
- Svampe, spislige eller...
- Gifte planter
- Medicinske planter
- Mennesket og naturen, betydning og værdi
- Planter og menneskets fælles historie
Formål
At eleverne tilegner sig viden om spiselige planter i den danske natur.
At eleverne prøver kræfter med bålet som ovn og kogeplade.
At eleverne stifter bekendtskab med udeliv.
Praktisk information
Se flere detaljer
April til oktober.
Se flere detaljer
Afhænger af den menu i vælger.