Gratis

2 gange bæredygtighed, ressourcer og klima

Genbrugssymbol

Beskrivelse

Affaldsskolen og Vandmiljø Randers REGNhytten udbyder et fælles forløb, så I på samme dag besøger Affaldsskolen og REGNhytten. Indholdet i forløbene de enkelte steder finder I under henholdsvis Affaldsskolen ”Dit affald - og hvad så?” og Vandmiljø Randers A/S ”Klima og Lokal afledning af regnvand (LAR)” 

”2 gange bæredygtighed, ressourcer og klima” er relevant, hvis I arbejder med temaer som bæredygtig livsstil, brug af naturens ressourcer, forurening, genbrug, FN´s verdens mål eller klima og klimatilpasning.

Indholdet i forløbet peger derudover ind i de fællesfaglige forløb under fokusområderne ”Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget”, ”Den enkeltes og samfundets udledning af stoffer” og ”Drikkevandsforsyning for fremtidens generationer”.

Både på Affaldsskolen og i REGNhytten vil I møde undervisning, der er en blanding af oplæg, gruppearbejde og praktiske øvelser. Fælles er også, at besøgene foregår både ude og inde, så husk sko og tøj efter vejret.

Forløbet er bygget op i to sektioner med besøg hos den ene skoletjeneste om formiddagen og den anden om eftermiddagen. I får mulighed for at spise jeres madpakker hos den skoletjeneste, I besøger først, og går efter frokost videre til det næste besøg. De to skoletjenester ligger med 500 m afstand i Kristrup. I kan eventuelt bruge frokostpausen i Romalt Bakker, der er nabo til både Affaldsskolen og REGNhytten.
09:00 – 11:00 Besøg 1
11:00 – 12:00 Frokostpause og gåtur til næste besøg
12:00 – 14:00 Besøg 2

Med dette tilbud får I en mulighed for at udnytte en dag ”ud af huset” maksimalt med to besøg. 

I har også mulighed for at tage af sted to klasser samme dag, og på den måde fylde bussen op. Husk da at skrive at I kommer med to klasser, når I booker besøg.

Forberedelse

Se under forløbet ”Dit affald og hvad så?” hos Affaldsskolen og ”Klima og lokal afledning af regnvand (LAR)" hos REGNhytten.

Efterbehandling

Se under forløbet ”Dit affald og hvad så?” hos Affaldsskolen og ”Klima og lokal afledning af regnvand (LAR)" hos REGNhytten.

Formål

Efter dette forløb har eleverne en forståelse for, hvordan vi som samfund og enkeltpersoner arbejder med at få en hverdag med omtanke for vores fælles ressourceforbrug, aftryk på klimaet og natur og miljø.

Sted
Affaldsskolen
Romalt Boulevard 64
8960 Randers

Bemærk Affaldsskolen holder til på Randers Affaldsterminal, og ikke på Genbrugspladsen.
Vi mødes i Skolestuen, som ligger lige nedenfor trappen til venstre, når I kommer ind ad porten til Affaldsterminalen.

 

Vandmiljø Randers A/S
Kristrup Engvej 21
8960 Randers SØ

REGNhytten har egen indgang, der kommer ca. 200 m før Randers Centralrenseanlæggets officielle indgang (set fra Grenaavej) - se efter REGNhyttens p-skilt.
Fra busterminalen i Randers kan i tage bus nr. 211 mod Udbyhøj eller bus nr. 212 mod Ebeltoft. I står af ved Clausholmvej og gå tilbage til Ørneborgvej.
Følg Ørneborgvej til den møder Kristrup Engvej (ved enden af Ørneborgvej).Indgangen til REGNhytten ligger et stykke til venstre ad Kristrup Engvej.

Ved bookingbekræftelse får I at vide hos hvilken skoletjeneste, I har det første besøg.

Undervisningsmateriale

 

Inspirationsmateriale

 

Tilmelding

Book et besøg ved at ringe eller skrive til Affaldsskolen.
Oplys den ønskede dato for besøg, meget gerne med en alternativ dato samt hvor mange klasser og elever, I kommer.

Af hensyn til planlægning beder vi om booking senest 14 dage før den ønskede dato.

Din booking er først godkendt, når du får en bekræftelsesmail retur fra os.

Tilmelding
Tlf.nr. 89151617