Gratis

Naturens Spisekammer

Bålmad

Beskrivelse

Forløbet er delvist selvkørende af klassens lærere, dog med naturvejledning de første 45 min. for at anvise anvendelige planter til maden.

Alle retter laves over bål. Lærer medbringer madvarer, alt andet lånes på Naturcenter.

Der er forslag til retter og ingredienser i naturcenterets kogebog: Naturcenterets Kogebog

Forslag til program v. start kl. 9:

9 -9.15 ankomst og indkvartering v bålplads

9.15 – 10: Sanketur efter vilde planter i nærområdet (naturvejleder er booket som guide)

10-13: Via den udleverede klassekasse med køkkengrej og gryder/pander laver klassen selv mad over bål ved et af bålstederne på Naturcenteret. Læreren er instruktør. Brænde og praktisk udstyr anvises af naturvejlederen.

Aktiviteter

Vi starter med en sanketur med en naturvejleder.

Der laves med over bål, på egen hånd.

Maden nydes i de naturskønne omgivelser.

Opvasken klares i Naturcenterets udenkøkken

Forberedelse

Indkøb af madvare

inspiration til retter kan du finde her:

Naturcenterets kogebog

Efterbehandling

Arbejd vider med:

  • Svampe, spislige eller...
  • Gifte planter
  • Medicinske planter
  • Mennesket og naturen, betydning og værdi
  • Planter og menneskets fælles historie

Formål

At eleverne tilegner sig viden om spiselige planter i den danske natur.

At eleverne prøver kræfter med bålet som ovn og kogeplade.

At eleverne stifter bekendtskab med udeliv.

Sted
Randers Naturcenter
Gudenåvej 20
8920 Randers