Gratis

Paradis

Beskrivelse

Paradis er et sted, som mange mennesker har hørt om og måske endda gjort sig forestillinger om. I bogen Paradis, der er skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Kamila Slocinska, hører vi om bedemanden, der hver dag snakker med de døde, inden lågene lægges på kisterne. Her dukker forestillingen om Paradis op som det sted, der har alt, hvad vi kan drømme om i det levende liv: elguitarer, blomster og unge mænd, der inviterer pigerne til fest.

I forløbet skal eleverne arbejde med forskellige Paradis-forestillinger ­­­– både dem, der optræder i bogen Paradis og nogle udvalgte fra Bibelen. Samtidig skal eleverne også arbejde med deres egne forestillinger om Paradis.

Et gennemgående tema i forløbet er mødet med andre mennesker. Her skal eleverne både arbejde med de møder, der gør indtryk, idet de finder sted, og med de møder, som sætter spor, men først viser sig som betydningsfulde senere i livet.

Gennem hele forløbet skal eleverne arbejde med collager, hvorigennem de skal udtrykke deres tanker og forestillinger. Collage-arbejdet indebærer forskellige teknikker, bl.a. inspireret af Kamila Slocinskas collager i Paradis samt eksempler fra collagens historie. Forløbet afsluttes med, at eleverne udstiller deres collager.

Formål

  • At eleverne møder forskellige Paradis-forestillinger – i Kim Fupz’ Paradis, i Bibelen samt egne forestillinger.
  • At eleverne kan udtrykke deres tanker og forestillinger gennem forskellige collage-teknikker, inspireret af Kamila Slocinska og collagens historie.

 

 

Undervisningsmateriale

Undervisningsvejledningen sendes så hurtigt som muligt.

Tilmelding

Tilmeld dig på www.fusr.dk.

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
01.05.2024