Gratis

Det store i det små

Beskrivelse

- Højskolesangbogen for børn

Højskolesangbogen har siden den udkom første gang i 1894 haft stor betydning for den danske sangtradition i skoler, kirker og familier og har dermed været med til at føre den danske sangskat og musikalske arv videre. Senest har Højskolesangbogen og fællessang fået en opblomstring i foråret 2020 under coronakrisen. Sangbogen blev hevet ned af hylderne, og Phillip Faber stod hver morgen i spidsen for fællessang på DR, mens Danmark sang med hjemme fra stuerne. 

I november 2018 udkom Højskolesangbogen for børn - en helt særlig udgave med 74 sange illustreret af Zara Juul. Sangene i bogen er ikke med, fordi de er børnesange, men fordi de er gode sange, der også er velegnede til børn. Og så er det sange, der kan skabe rum for samtale om livets store og små spørgsmål. 

I projektet skal eleverne arbejde med et mindre udvalg af sange og salmer, der beskriver noget genkendeligt fra vores hverdagsliv, vores følelser, vores sanser -  og endda noget om Gud. Der arbejdes tematisk med både tekst og illustration, eleverne skal fornemme sangenes stemning og lave deres egne illustrationer til. 

Det er muligt at streame en koncert med Martin Preisler og band, så sangene kan synges på skolen. 

Formål

• at eleverne får kendskab til et udvalg af sange fra Højskolesangbogen for børn

• at eleverne får indblik i, hvordan sangenes temaer er genkendelige og har relevans for eget og andres liv

• at eleverne i samtale og billeder kan udtrykke sig om temaerne

• at eleverne kan synge med på forskellige typer af salmer og sange i fællesskab med andre.

Undervisningsmateriale

Sendes umiddelbart efter tilmelding, dog tidligst i august.

Tilmelding
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
01.05.2024