Gratis

Verdens vigtigste bog: Bibelen Leth fortalt

Beskrivelse

I podcasten Bibelen Leth fortalt på P1 gennemgår Kristian Leth Bibelen og dens betydning. I dette foredrag fortæller han, hvorfor Bibelen er verdens vigtigste bog og forklarer, hvordan den påvirker os alle sammen, vores dagligdag, vores omgivelser og vores forståelse af os selv i verden.

Via nedslag i en række historier fra Bibelen bliver alt fra fundamentalisme til universalisme og – ja – selv ateisme forklaret som videreudviklinger af tendenser i kristendommen med rod i Bibelen. 

Samtidig trækkes der tråde tilbage til det, der kom før, sådan at vi forstår, hvor radikale vores almene, overleverede ideer i virkeligheden er. Hvordan forstår man Bibelen og kristendommen i en større kontekst? Hvad er det for et øjeblik i menneskehedens historie, vi lever i? Og hvor er vi på vej hen, når Bibelen måske ikke fylder lige så meget, som den har gjort før?

Foredraget udfordrer både troende og ateister til at revurdere deres egen forståelse af den cirka 2.000 år gamle samling tekster, der har lagt grundlaget for den kultur og det samfund, vi lever i i dag.

Alle interesserede er velkomne til foredraget. 

Tilmeldingsfrist d. 13/10 2023 på www.fusr.dk. 

Undervejs vil der være en lille forfriskning.

Kontakt
Folkekirkens Skoletjeneste
Sted
Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager
Staldgårdsgade 2
8900 Randers C
Tilmelding
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
13.10.2023
Dato
Torsdag, 18 august, 2022 - 14:30
Gratis