Gratis

Harry Potter og Fønixordenen

Beskrivelse

 - Kan tvivlen komme os til gode?

Tvivl er en naturlig del af det at være menneske. Men hvor kan tvivl komme fra? Hvad kan den være rettet mod? Hvad kan få den til at forsvinde? Og kan tvivlen overhovedet komme os til gode?

Indgangen til at arbejde med fænomenet tvivl og ovenstående spørgsmål er i dette projekt filmen Harry Potter og Fønixordenen
Harry Potters univers er kendt og elsket af børn og unge. Mange har læst bøgerne og endnu flere har set filmene. Både bøger og film opleves som underholdende, men de berører samtidig mange almenmenneskelige temaer som fx godt og ondt, liv og død, kærlighed, fristelse og tvivl – livsfilosofiske emner som vi arbejder med i kristendomskundskab.

Ideen med projektet er at tage udgangspunkt i en verden, som mange elever allerede har et kendskab til, og samtidig bruge Harry Potters magiske univers til at gøre fænomenet tvivl til fagligt stof for eleverne.

Med inddragelse af klip fra filmen, bibelske fortællinger og fagtekster skal eleverne gennem samtale, øvelser, opgaver og kirkebesøg arbejde med tvivl i forbindelse med tro, viden, ikke-tro og tillid samt tvivlens udspring, indhold og rettethed.

Filmen kan streames fra mitCFU.dk. Bemærk, at der på mitCFU står fra 6. – 9. klasse, men vi følger Medierådets anbefaling med en aldersgrænse på 11 år.

Formål

  • At eleverne gennem ”Harry Potter og Fønixordenen”, bibelske fortællinger og en fagtekst får indsigt i forskellen mellem tvivl, viden, tro og ikke-tro.
  • At eleverne får indblik i og mulighed for at forholde sig til tvivlens positive og negative konsekvenser.
  • At eleverne får viden om tvivlens plads i kristendommen historisk set.
Undervisningsmateriale

Materialet sendes umiddelbart efter tilmelding, dog tidligst i august. 

Tilmelding

Tilmelding på www.fusr.dk.

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
01.05.2024