Gratis

Et herre måltid!

Beskrivelse

De fleste ved, hvorfor vi fejrer jul. De fleste ved også, hvorfor vi fejrer påske. Men når det kommer til pinse, er vi lidt mere uklare i mælet. Og det er ikke mærkeligt – for pinseberetningen er fuld af mærkværdige, billedrige hændelser, der ikke bærer så klare og håndfaste symboler som barnet i krybben og manden på korset.

I pinseberetningen er det ånden og ikke mennesket, der er omdrejningspunktet – og hvor barnet og manden er genkendelige identifikationsmodeller, så bliver det straks sværere, når der er tale om tunger af ild.

Tidligere og nu afdøde biskop ved Roskilde Stift, Jan Lindhardt, blev en overgang kaldt ´fiskoppen´, fordi han mente, at usikkerheden omkring kristendommens tredje store højtidsfejring også havde med det manglende måltid og dermed det sanselige at gøre.
Derfor skulle der fisk på bordet til pinse, og det udviklede sig til en decideret mediekampagne. Alligevel lykkedes projektet ikke rigtigt. Hvor der er rig tradition omkring måltidet i julen og påsken, så er pinsen aldrig rigtig kommet med.

Havde Jan Lindhardt fat i noget? Skal der et måltid til, for at vi kan huske, hvad pinsen handler om?

Formål

Projektet har til formål, at eleven lærer om højtiden pinse og dens religiøse og kulturelle betydning ved, med afsæt i pinseberetningen, at skabe et måltid, der afspejler det særlige ved pinsen både som højtid og som kulturel fest. 

Undervisningsmateriale

Undervisningsmaterialet sendes umiddelbart efter tilmelding, dog tidligst i august. 

Tilmelding

Tilmelding på www.fusr.dk.

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
01.05.2024